Voor en zij-tuin met “zwevende trap” en vlonder met schaduwdoek

Voor en zij-tuin met “zwevende trap” en vlonder met schaduwdoek

 

De wens van de klant was een strakke onderhoud vriendelijke tuin, met voldoende zit gelegenheid en privacy.

Aangezien het woonhuis 45 cm hoger ligt dan de straat moest er in de voortuin een mooie en functionele oplossing gezocht worden. Dit is gerealiseerd door aanleg van de trap met 100×100 cm tegels. Door deze tegels over te laten steken creëer je een “zwevend ” effect. De gebruikte beplanting in de voortuin is allemaal evenwijdig aan de belijning van de trap opgebouwd.

Bij het ontwerp van deze tuin is de 100×100 cm antraciete betontegel bepalend geweest. De looppaden om het huis heen en het accent in de oprit van de 100×100 cm tegels geven een rustig en strak effect.

Ter plaatse van de vlonder was eerst een carport, die het grootste gedeelte van de zij tuin in beslag nam. Door het dak van de carport en de steunpilaar te verwijderen werd er plaats voor het Bankirai vlonder terras gemaakt.  De zij en achtermuur die zijn blijven staan zijn gestuukt en van een hardstenen afdekplaat voorzien. De Pergola van Bankirai dient als bevestiging voor het schaduwdoek dat middels een katrol systeem open en dicht gemaakt kan worden.