Achtertuin met verhoogde bloembakken en water-element

Achtertuin met verhoogde bloembakken en water-element

 

De wens van de opdrachtgever was een onderhoud vriendelijke tuin, waarbij er bloembakken op hoogte gemaakt werden die makkelijk te onderhouden waren. Verder wilden de opdrachtgever graag een water-element en een overkapping.

In het uiteindelijke ontwerp heefd dit geresulteerd in bloembakken van 75 cm hoog die niet dieper dan 1,5 m waren. Deze bloembakken zijn gemaakt van Spotted Bleu gekliefde stapelblokken. De bovenzijde van de muren is afgewerkt met een Spottedbleu afdekplaat van 20 cm breedt. Om de hoogteverschilllen op te vangen zijn Spotted Bleu gekliefde traptredes gestapeld van 1 m breedt. De vloer-elementen bestaan uit Tibet graniet tegels 50×50 cm en een getrommelde dikformaat klinker.

Het waterelement is gemaakt van gemetselde betonblokken die naderhand zijn afgewerkt met Stone panels ” Rusty Slate “. Het waterbasin is wederom gemaakt van de gekliefde stapelblokken. In dit basin is een EPDM vijverfolie bevestigd. Als effect zijn er 3 ” Violetta” stapstenen ter hoogte van de waterspiegel verwerkt. Dit in combinatie met de uit RVS vervaardigde watergolf geeft een mooi effect.

De overkapping is door ons zelf gemaakt uit geschaafd eiken en behandeld vuren hout. In de overkapping zijn spotjes verwerkt, deze geven een sfeervolle verlichting.

De beplanting is veelal hergebruikt uit de vorige tuin en aangevuld met nieuwe planten. De rode beukenhaag om het kleine terras geeft een besloten gevoel bij het kleine terras. De beplanting bloeit weelderig en er is het hele jaar door bloei.

De gebruikte verlichting maakt het totaal compleet zodat er ook ´s avonds volop van de tuin genoten kan worden.