Achtertuin onder 45° met “lounge Bank”

Achtertuin onder 45° met “lounge Bank”

 

Bij de aanleg van deze achtertuin dienden enkele bestaande elementen behouden te blijven. Het tuinhuis, de walnoot, dakplataan, sering en rode noot moesten opgenomen worden in het nieuwe ontwerp.

Dit heeft geresulteerd in een ontwerp waarbij de hoofdlijnen onder 45 graden ten opzichte van de woning zijn opgebouwd.

Er zijn 3 terrassen aangelegd met Tibet graniet Olivian Black tegels 60×60 cm en een pad van 100×100 cm Tibet graniet Dark Grey tegels die ook als brug over de vijver dienen. De Tibet graniet Dark Grey komt ook weer terug in de Lounge bank maar dan in het formaat 80×80 cm. de voorzijde van de bank is vervaardigd uit plaatstaal dat is omgezet en gegalvaniseerd. Hierin is in de bovenzijde een verlichting verwerkt die het ´s avonds een mooi effect geeft. De loop paden zijn gemaakt van een getrommelde dikformaat gebakken klinker.

In de vijver komen de 2 graniet soorten weer terug in de rand afwerking. Door deze materialen terug te laten komen ontstaat er een goede balans en rust tussen de gekozen materialen. De vijver word compleet gemaakt met een pomp en filter installatie om de waterkwaliteit te waarborgen.

Met het gebruik van de Taxus hagen word er beslotenheid gecreëerd tussen de diverse tuin gedeeltes. De Grote dakplataan geeft nog voldoende schaduw op het terras dicht bij de woning.