Aanleg

De kwaliteit van een tuinontwerp komt tot uiting als de aanleg van dit tuinontwerp vakkundig en professioneel word uitgevoerd:

Werkwijze

Aan de hand van een tuinontwerp word een gedetailleerde offerte gemaakt met hierin een overzicht van arbeid-, machine-, stort- en materiaalkosten. In eerste instantie ontvangt u van ons een overzichtsofferte met hierin een totaalprijs per uit te voeren onderdeel. Indien u er voor kiest om Micha Gubbels Sfeervolle Tuinen het werk uit te laten voeren dan ontvangt u van ons een volledig overzicht van alle arbeid-, machine-, stort-, en materiaalkosten met stuks prijzen.

Indien u akkoord bent met de geoffreerde prijs wordt er een startdatum afgesproken en met de aanleg van uw tuin begonnen.

U kunt er ook voor kiezen om de tuin gefaseerd aan te laten leggen door Micha Gubbels Sfeervolle Tuinen.

Wij streven ernaar om zo veel mogelijk facetten van de aanleg in eigen beheer uit te voeren. Indien er werkzaamheden zijn die wij zelf niet kunnen uitvoeren zullen we naar geschikte partners zoeken die dezelfde mate van kwaliteit en afwerking als ons nastreven.

Bestrating

Bestrating is vaak bepalend voor de sfeer en het lijnenspel van de  tuin. De keuze in de verschillende materialen is enorm. Een juiste combinatie van verschillende materialen is daarom belangrijk.

U kunt hierbij denken aan natuursteen, keramische tegels, gebakken klinkers, beton tegels of klinkers, etc. Elk type bestrating heeft zijn eigen verwerkingseisen, daarom is het belangrijk dat u uw bestrating door een vakman laat aanleggen.

Wij kunnen alle voorkomende bestratingmaterialen aan u leveren en verwerken. Graag adviseren wij u bij de juiste materiaalkeuze.

(Zwem)vijvers / zwembaden en waterelementen

Water vormt vaak een bepalend element in de tuin. Wij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om uw droom (zwem) vijver, zwembad of waterelement aan te leggen. Hierbij worden uitsluitend professionele pompen, filters en andere technische apparaten gebruikt.

Of u nu een bestaande vijver wil aanpassen, een nieuw zwembad wil aanleggen of een ´one of a kind´ waterelement wil laten maken. Wij denken graag met u mee om een passende oplossing te vinden en deze ook uit te voeren.

Beplanting

De aanleg van de beplanting in een tuin is vaak de laatste fase van de aanleg. Met de gebruikte beplanting word de uiteindelijke sfeer van de tuin bepaald. Een goed beplantingsplan is daarom essentieel om de tuin maximaal tot zijn recht te laten komen.

Of u nu houd van weelderig bloeiende borders, strakke rustige beplanting, vakbeplanting, vormbeplanting etc, Micha Gubbels Sfeervolle Tuinen kan alle beplanting in alle voorkomende grootte en maten aan u leveren en aanplanten.

Graag geven wij u ook advies over de bemesting en het onderhoud van de beplanting.

Vlonders en hout

Hout is op vele manieren te gebruiken in de hedendaagse tuin. Hout kan gebruikt worden als constructief materiaal bij tal van toepassingen, maar ook als sfeerbepalend element als vlonder, pergola/overkapping en erfafscheiding.

Er zijn tal van zacht,- en hardhoutsoorten met elk hun eigen uitstraling en karakteristieke kenmerken. Hierbij kunt u denken aan Eiken, Larix, Bankirai, Ipe, Azobe, Massarabunda, Belinga, Bamboe enz. Deze houtsoorten zijn allen duurzaam en op diverse manieren te verwerken.

In onze portfolio kunt u enkele van de door ons gerealiseerde elementen bekijken.

Staal

Staal word op diverse manieren in tuinen verwerkt, hierbij kunt u denken aan staal als constructief materiaal maar ook als maatwerk in welke vorm dan ook.

Cor-ten staal word vaak gebruikt bij de vervaardiging van bloembakken en randafscheidingen. Door zijn karakteristieke uitstraling ( de verroeste look ) is Cor-ten staal een echte blikvanger in uw tuin. Ook kunt u denken aan gezette stalen platen waaruit een logo of afbeelding gefreesd word. Dit in combinatie met een verlichting geeft een heel speciaal effect.

RVS word in tuinen vaak gebruikt als kader voor bloembakken, trapleuningen/balustrades en in waterelementen.  Door zijn typerende eigenschappen kan er een mooi effect bereikt worden.

Met de verwerking van staal is ´The Sky The Limit´. Staal is te verwerken in alle vormen, (RAL) kleuren en afmetingen. Voor Micha Gubbels Sfeervolle Tuinen is het een uitdaging om in samenspraak met u unieke en uitdagende ideeën uit te werken.

Elektra en verlichting

Om u tuin helemaal te completeren is een goed doordacht stroom- en verlichtingsplan een must bij uw tuinaanleg.

In een door Micha Gubbels Sfeervolle Tuinen gemaakt ontwerp kan er desgewenst een stroom- en verlichtingsplan aangegeven worden. U kunt er dan voor kiezen om de verlichting in een keer aan te leggen of deze in een later stadium aan te sluiten. Het is wel raadzaam om hier al vanaf de beginfase van de tuin rekening mee te houden in verband met het aanleggen van kabels en leidingen.

Wij kunnen voor u een groot scala aan verlichting armaturen leveren een aansluiten als finishing touch bij de aanleg van uw droomtuin.